donderdag 8 januari 2015

Facebook statement

Op 30 januari 2015 gaan de nieuwe gebruiksvoorwaarden van Facebook in. Zoals al in dit blogbericht van SOLV is aangegeven verandert er eigenlijk niet zo veel voor de gebruiker. Wel is het belangrijk om te beseffen dat wat Facebook bepaalt niet altijd ook wettelijk is toegestaan. Ook Facebook moet zich gewoon aan de wet houden en duidelijk is dat er bij de nieuwe gebruiksvoorwaarden wel wat vragen te stellen zijn. Hoe de gebruiksvoorwaarden van Facebook zich verhouden tot de wet- en regelgeving zal moeten blijken in de toekomst.

Één van de zaken die de aankondiging van de nieuwe voorwaarden door Facebook hebben veroorzaakt is onderstaande "statement" (of varianten daarvan) die iedereen ineens lukraak aan het plaatsen is op zijn Facebookpagina:


Los van alle meningen en feiten rondom de nieuwe voorwaarden, heeft het plaatsen van deze statement totaal geen zin. Juridisch gezien staat hier onzin. Er bestaat geen "Wetboek van Intellectueel Eigendom", de UCC is Amerikaanse wetgeving die niet van toepassing is en het Statuut van Rome gaat over de oprichting van het Internationaal Strafhof voor onder andere genocide en oorlogsmisdadigers.

Niet plaatsen dus, tenzij je voor gek wilt staan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten